Webeau verzorgt technische realisatie Schoolquest

Webeau verzorgt technische realisatie Schoolquest

Webeau heeft de technische realisatie van Schoolquest verzorgd. Hieronder het persbericht zoals te vinden op schoolquest.nl.

Ede, 7 november 2014 - De recent doorgevoerde Wet Passend Onderwijs en bijbehorende zorgplicht voor scholen heeft de vraag naar innovatieve onderwijsproducten versterkt. Met de lancering van de nieuwe Passend Onderwijs module biedt SchoolQuest een veelgevraagde oplossing om docenten online lesmateriaal te laten maken en te delen.

De Passend Onderwijs module van SchoolQuest stelt scholen in staat de nieuwe wetgeving beter te integreren in het huidige onderwijsbeleid en biedt tevens een antwoord op de zeer actuele vraag van D66-kamerlid Paul van Meenen om ‘minder afhankelijk te zijn van uitgeverijen’ en ‘lesmateriaal te laten maken en delen door docenten’.

De module biedt een gebruiksvriendelijke editor waarmee een docent documenten kan samenstellen zoals lessen, oefeningen of methodiek welke aansluiten op een vooraf gedefinieerde individuele onderwijsbehoefte. Het materiaal in de database kan worden gedeeld, gebruikt en beoordeeld door andere docenten. Zo kan elke docent een eigen nuttige bijdrage leveren aan passend onderwijs in Nederland.

Over SchoolQuest
SchoolQuest komt uit de koker van Jean-Paul Poell, docent in het voortgezet onderwijs, en is voortgekomen uit actuele vraagstukken in de dagelijkse praktijk. SchoolQuest ontwikkelt oplossingen met als doel de communicatie tussen docent, mentor of hulpverlener en leerling te verbeteren, waarbij de uiteindelijke winst ten goede komt aan de individuele ontwikkeling van de leerling.

Kijk op schoolquest.nl

Outernet, het alternatief voor afgelegen plaatsen

Bekijk bericht

Progressive JPG: enorme sprong in gebruikservaring

Bekijk bericht