Progressive JPG: enorme sprong in gebruikservaring
Door Simon Verwaard

Progressive JPG: enorme sprong in gebruikservaring

Een website met een mooi ontwerp kan al gauw heel wat afbeeldingen bevatten. Hoe meer afbeeldingen, hoe langer het duurt voor de pagina is geladen. Je wilt natuurlijk niet dat bezoekers hun aandacht verliezen doordat ze tegen ladende afbeeldingen aan kijken. Iedereen kent ze haast wel, de lijn voor lijn ladende JPEG's.

Toch is er met een minieme aanpassing op dit punt een hoop winst te behalen. Een JPEG is namelijk op twee manieren op te slaan: als baseline of als progressive JPEG. De baseline variant is degene die lijn voor lijn laadt, terwijl de progressive JPEG direct een volledige, maar vage afbeelding toont, die naar mate de afbeelding laadt scherper wordt. Bekijk voor een goede vergelijking het ondestaande filmpje.

Zoals ook uit het filmpje blijkt verandert de totale laadtijd van de afbeelding niet of nauwelijks, maar de bezoeker heeft niet meer het gevoel te moeten wachten tot de afbeelding is geladen. Hoe beter de gebruikservaring van je website hoe meer een bezoeker zich er op zijn gemak voelt en hoe hoger het uiteindelijke rendement.

Webeau verzorgt technische realisatie Schoolquest

Bekijk bericht

Google Glass nu ook in Europa beschikbaar

Bekijk bericht