Incident  bij Cloudflare geen invloed op diensten van Webeau
Door Simon Verwaard

Incident bij Cloudflare geen invloed op diensten van Webeau

Afgelopen dinsdag werd openbaar gemaakt dat een onderzoeksteam bij Google een probleem had ontdekt in de systemen van Cloudflare. Daarbij was het onder specifieke omstandigheden mogelijk dat eventueel gevoelige gegevens onbedoeld toch te bereiken waren voor kwaadwillenden.

Cloudflare heeft uitgebreid beschreven hoe het probleem kon ontstaan en hoe het verholpen is. Deze openheid is zeer te prijzen en geeft een inkijkje in het bedrijf. Binnen een uur nadat het probleem werd gemeld is passende actie ondernomen, en binnen 7 uur is het probleem verholpen. Daar kunnen sommige mondiale techbedrijven nog een puntje aan zuigen.

Voor onze klanten maken we op grote schaal gebruik van de diensten van Cloudflare, maar wij maken geen gebruik van de specifiek getroffen diensten. Als klant van Webeau hoef je je dus absoluut geen zorgen te maken. Dit werd ook later bevestigd door de boodschap die we van Cloudflare ontvingen: "Your domain is not one of the domains where we have discovered exposed data in any third party caches."

Snel genoeg

Bekijk bericht

‚ÄčTest test test, staat deze microfoon nog aan?

Bekijk bericht