Zit jij met jouw bedrijf op social media?
Door Gaby Bos

Zit jij met jouw bedrijf op social media?

Ik kijk op Instagram en zie een nieuw montuur zonnebril, die mij toch wel heel nieuwsgierig maakt: het eerste wat ik dan doe is googlen, het montuur, de verschillende kleuren en de prijzen. Dus ik scrolde door Instagram, de zonnebril had mijn aandacht en nu zit ik erover na te denken om er mijn geld aan uit te geven. Een slimme zet van het zonnebrillen merk, om hun doelgroep te benaderen op Instagram.

Natuurlijk snap ik dat het voor webshops makkelijker is om hun (bekende) merk aan de man te brengen door middel van advertenties, maar voor bedrijven zoals wij en misschien ook wel die van jou is het wel slim om ook in te spelen door gebruik te maken van social media.

Wat als je de dag ervoor op LinkedIn zat te kijken om te kijken wat je connecties te zeggen hebben en ze zien een post van ons. De volgende dag zit ze met een vriend een drankje op het terras te drinken en vertelt de vriendin dat ze een webshop wil beginnen, maar geen idee heeft wat ze moet doen en waar ze moet aankloppen in dit geval bestaat er een kans dat ze zegt dat ze gisteren iets op LinkedIn zag. Dan is er klein balletje gaan rollen en heeft die ene post misschien wel voor een opdracht gezorgd. Er zijn zo verschillende voorbeelden die ik kan bedenken maar is het ook realistisch?

In het segment waar Webeau zich bevindt, zal er een grotere kans van slagen zijn op een platform zoals Linkedin. Ieder social media platform heeft zijn eigen kracht dus zoek uit wat welk social media kanaal voor jou kan betekenen.

Even wat cijfertjes:

  • Op dit moment heeft LinkedIn meer dan 467.000.000 leden wereldwijd, waarvan 6.097.000 Nederlandse leden, met 4.246.000 unieke bezoekers per maand.
  • 75% van de mannelijke internetgebruikers heeft een Facebook account, waar 83% van de vrouwelijke internet gebruikers op Facebook zit.
  • 32% van de tieners zien Instagram als het meest belangrijke social media netwerk.
  • 81% van de millenials kijkt dagelijks op twitter.
  • Youtube bereikt meer 18-49 jarige dan welk ander platform dagelijks.
  • Meer dan 56 van de social media gebruikers heeft meer dan 1 social media account.
  • Een gemiddeld LinkedIn gebruiker zit ongeveer 17 minuten op de site per maand.
  • Bijna 80% van het social media bezoek wordt op de telefoon gedaan.

BRON

Zo lastig is veilige e-mailcommunicatie ook weer niet

Bekijk bericht

Zo zorg je ervoor dat jouw content wel gelezen wordt

Bekijk bericht